COVID-19 Vakaları Artıyor Mu?

Bugün 1.300’ün üzerinde COVID-19 vakası tespit eden T.C. Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları sürüyor. Vatandaşlar corona virüsünün etkilerinden kurtulmak için maske, mesafe ve temizlik uyarılarını dikkate alması gerekirken, cezalara rağmen çok sayıda vatandaşın kurallara uymaması denetimlerin yetersiz kalmasına sebep oluyor.

COVID-19 vakalarında son dönemde 1.000 rakamının çok üzerine çıkılırken, buna karşı sokağa çıkma yasaklarının uygulanamıyor olması, vatandaşların ekonomik olarak kazanç elde etmesinin sürdürülmesi gereksinimi karşısında bazı yasakların serbest bırakılması gerekmesi gibi sebepler vaka sayılarında artışa sebep olarak gösteriliyor.

COVID-19 vakalarının artmasının sebebi olarak ise son dönemde bu önlemlerin kaldırılması, maske takma zorunluluğu olmasına rağmen çoğu vatandaşın maske takma kurallarına yer yer uymaması gösteriliyor. Özellikle de akraba ziyaretleri gibi toplantıların son derece yayılımda önemli yer tuttuğu, bu sebeple akraba ve benzer ziyaretlerin yapılmaması öneriliyor.

The post COVID-19 Vakaları Artıyor Mu? appeared first on Zovovo - En İyi Bilgi Sitesi.



Kaynak: https://www.zovovo.com/covid-19-vakalari-artiyor-mu/

Yorumlar