Sürekli Sebze Tüketmek, Hem Et, Hem Sebze Tüketmekten Daha Sağlıklı Olabilir Mi?

Binlerce yıldır insanlar hayvanların etini tüketmeye devam ediyor. Nasıl ki vahşi doğada geçmişte ya insanlar hayvanları öldürüp tüketiyor, ya da hayvanlar insanları öldürüp tüketiyordu ise bugünde bu durum devam ediyor. Bugün artık insanlar çok daha fazla nüfus dolayısı ile tonlarca et ihtiyacına sahipler ve bu durumdan dolayı her gün tonlarca kırmızı ve beyaz et üretiliyor.

Bugün bu yazıyı okuduğunuz dakikalarca binlerce hayvan işleniyordu ve binlerce hayvan şu dakika tüketim için öldürülüyordu. Ancak bu olmak zorunda. Bazı insanlar sadece sebze tüketmenin en doğrusu olduğunu, hayvan tüketmenin doğru olmadığı görüşünde olsa bile insanlar hayvan etini bir şekilde tüketmek zorundalar ve bu direkt hayvan etinden olmalı.

Sadece lezzeti için kırmızı et tüketen insan olduğu gibi, vitamin ve diğer önemli değerler açısından kırmızı et tüketen insanların sayısı milyarlarca.

Bir insanın et tüketiminin hiç olmaması durumunda vücudunda çok ciddi sorunların baş göstermesi bekleniyor. Bazı vegan insanların bu konuda ‘hiçbir sorun yaşamıyorum, enerjim gayet yerinde, vitamin değerlerim gayet iyi’ demesine aldanarak bu yola çıkmak zaten mümkün değil.

Et Tüketmeyi İhmal EtmeyinSürekli Sebze Tüketmek, Hem Et, Hem Sebze Tüketmekten Daha Sağlıklı Olabilir Mi?

Kırmızı veya beyaz et tüketimi tüm uzmanlarca kabul görüyor ve net olarak biliniyor ki insan sağlığı için son derece önemli. Bundan 10 yıl sonra vegan olan insan sayısının artması bekleniyor olsa da, özellikle bu doğuştan gelen bir durum olmuyor. Çocukların kırmızı ve beyaz et tüketiminin beyin ve organ gelişimi ile vücut gelişimi açısından özellikle 18 yaşına kadar çok önemli olduğu biliniyor.

Atalarımızın kırmızı et tüketmesi sayesinde zekamızın geliştiği kanıtları da, kırmızı et tüketiminin protein ve diğer değerler açısından zekamıza faydasının çok büyük oranda olduğunu gösterir ve doğrular nitelikte.

Tüm bunlara bakıldığında her zaman sebze tüketmek insan sağlığı açısından şu sorunlara sebep olabilir;

  • Zeka geriliği
  • Bilişsel problemler
  • Enerji kaybı ve yorgunluk
  • Psikolojik bunalım durumları
  • Kas ve kemik ağrıları
  • Göz sağlığı sorunları
  • Vitamin eksikliğine bağlı olarak gelişen cilt ve organ sorunları
  • Sinirlilik

Et ve et ürünleri tüketmemek insanlar üzerinde çok ciddi sorunlara yol açarken, bunlar birçok araştırmayla kanıtlanmış durumda. Sadece sebze tüketerek bir yaşam geçirmek insanlar için doğru olmadığı gibi ciddi kişisel sorunlara da sebep oluyor. Bu sorunlar toplum açısından da azımsanamayacak sorunlar.

The post Sürekli Sebze Tüketmek, Hem Et, Hem Sebze Tüketmekten Daha Sağlıklı Olabilir Mi? appeared first on Zovovo - En İyi Bilgi Sitesi.



Kaynak: https://www.zovovo.com/vegan-olarak-yasamak-mumkun-mu/

Yorumlar