Coronavirüs Öldürüyor Mu?

Giderek daha fazla insanı etkileyen ve binlerce insanın tedavi altında tutulduğu Coronavirüs salgınının devam etmesi endişeye sebep oldu. Birçok insan maske takarak sokaklarda gezmeye başlarken, sağlık çalışanları da özellikle herhangi bir şüpheli hasta ile direkt temas etmemeleri yönünde uyarıldılar.

Çin Halk Sağlığı Bakanlığı bünyesinden yapılan açıklamada virüsün gen diziliminin yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacak olduğu açıklandı. Açıklamada, virüsün başladığı kentlerin karantina altında olduğu ve 60 milyon insanın karantina altında tutulduğu açıklandı.

Yardım gönderiliyorCoronavirüs Öldürüyor Mu?

Yardımların Wuhan’a gönderildiğini açıklayan Çinli yetkililer, virüsün ölümcül olduğuna dikkat çekti ve bugüne kadar çok az bir zaman diliminde 80’den daha fazla insanın öldüğünü açıkladılar.

Coronavirüsten etkilenen kimselerin tedavi altında tutuldukları, olası sorunlara karşı gerekli adımların atıldığını açıklayan Çinli devlet görevlileri, ülkede yaşanan virüs salgınını durdurma yolunda adımlar atmaya devam ettiklerini açıkladı.

Henüz Coronavirüs ile ilgili %100 bilgi sahibi olmadıklarını açıklayan devlet görevlileri, ABD ve diğer ülkelerle de gen dizilimi konusunda paylaşım yapılacak olduğu ve aşı üretiminin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışacaklarını açıkladı.

Coronavirüs belirtileri neler?

Coronavirüs belirtileri arasında yüksek ateş, şiddetli öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı bulunmakta. Bu belirtilerden hepsi sizde olsa bile kış aylarında olduğumuz için Coronavirüs salgınına yakalanmış olma olasılığınız son derece çok düşük. Ancak yine de Coronavirüs belirtilerinden 3 veya daha fazlasını gösteriyorsanız bu durumda acil bir destek alabilirsiniz.

Coronavirüs neden oldu?Coronavirüs Öldürüyor Mu?

Coronavirüs bir Çinlinin virüslü rakun yemesi sonrasında ortaya çıktığına inanılıyor. Bu konuda yabani hayvanların satışlarına yasaklar getiren Çin, ülke genelinde yabani hayvanların tüketilmemesi ile ilgili yeni uyarılar yayınlamaya başladı.

Rakundan insana, insanlardan insanlara geçen Coronavirüs virüsü hava yolu, el teması ve diğer temas yolları ile kişiden kişiye bulaşabiliyor. İnsanların bu virüsten etkilenmesini engelleyebilecek en önemli konu temastan kaçınmak, maske takmak ve hijyen kurallarına dikkat etmekten geçiyor.

Bağışıklığı zayıf olan insanlar ölüyor

Coronavirüs aslında öldürmüyor. Yaşlı veya çok genç olan hastaların öldüğü biliniyor. Bağışıklığı zayıf olan kişilerin Coronavirüs dolayısı ile öldüğü biliniyor.

Kaynak ve ileri okuma:

Yerel kaynaklar, Çin medyası

The post Coronavirüs Öldürüyor Mu? appeared first on Zovovo - En İyi Bilgi Sitesi.



Kaynak: https://www.zovovo.com/coronavirus-nedir-tedavisi/

Yorumlar