Dünya Düz Olsaydı Ne Olurdu?

Dünya hakkında sık sık gündeme gelen ve insanlık tarihinde olmasa bile son yıllarda çok daha fazla merak konusu olan ve özellikle son 600 yıl içerisinde çok kez tartışılan ‘Dünya düz mü?’ bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor. Uzayda sürekli olarak aktif olan Uluslararası Uzay İstasyonu canlı olarak Dünya’nın yuvarlak görüntüsünü yayınlıyor, uydular sürekli olarak Dünya’nın yuvarlak bir şekilde olduğunu göstermeye devam ediyor. Ancak bazı insanlar Dünya hakkında tam tersi bu görüntülerin ve videoların yalan olduğunu, NASA ve diğer devletlerin insanlar üzerinde bir oyun kurduklarını iddia ediyorlar.

Dünya yuvarlak mı? Sorusu neredeyse hiç sorulmazken ‘Dünya düz mü?’ sorusu ise sık sık sorulmakta. Dünya eğer düz olsaydı neler olurdu? Düz bir Dünya’da insanlar düşmeden nasıl yaşayabilir ve atmosfer nasıl korunabilirdi?Dünya Düz Olsaydı Ne Olurdu?

Yerçekimi nedeniyle gökyüzü nasıl olurdu, uçaklar nasıl uçardı? Bu soruların hepsinin belirli yanıtlar var ancak ‘Düz Dünyacılar’ bunların asla hiçbirisine inanmıyor, inanmayacaklar.

Atmosfer Yok Olurdu

Kaliforniya, Pasadena’daki Caltech’te gezegensel bir bilim adamı olan David Stevenson’a göre eğer Dünya düz olsaydı atmosfer olmazdı veya yok olurdu. Atmosfer olmadan biz canlıların radyasyon ve diğer dış etkenler sebebi ile yaşayamayacağımız düşünüldüğünde büyük sorunlar ile karşı karşıya kalırdık. Bugün eğer düz bir Dünya’da yaşamış olsak ve atmosfer bir şekilde kendisini koruyor olsa yine bile bunun mümkün olmayacağı ifade edilmektedir.Dünya Düz Olsaydı Ne Olurdu?

Ay’ın yerçekimi etkisi sayesinde Dünya’dan görülebildiğine değinen Kaliforniya, Pasadena’daki Caltech’te gezegensel bir bilim adamı olan David Stevenson, ve diğer araştırmacılar eğer Dünya düz olsaydı Ay’ın olmayacağını ve bu nedenlerle insanların Ay’ı göremeyecek olduklarını belirtmektedirler.

Dünya Düz Değil

Dünya’nın düz olduğunu iddia edenlerin olduğunu iddia edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bir oluşum veya varlığın düz olup olmadığını tartışmak değil onu gözümüzle gördüğümüzde nasıl görünüyor ise öyle ‘okumak’ gerektiğini düşünüyor bilimadamları.

Dünya eğer düz olsaydı insanların düşmesi, fırtınalardan daha fazla etkilenmesi ve okyanus suları gibi birçok etkenin söz konusu ciddi problemler ile karşı karşıya kalabileceği ve düz bir gezegenin hiçbir zaman görülmediğine dikkat çekiyorlar. Gezegenlerin eğer tamamen düz olsalardı nasıl problemler ile karşı karşıya kalacak oldukları konusunda ise bazı bilimadamlarının bu konuda çalışmaları olsa da kesin olarak her gezegende nasıl sorunlar yaşanacak olduğu o gezegenin koşullarına bağlı olarak değişeceğine dikkat çekiyorlar.Dünya Düz Olsaydı Ne Olurdu?

Ne olursa olsun yaşamın olmadığı gezegenlerin düz veya yuvarlak olması sorun değil ancak yaşamın devam ettiği gezegenlerin yuvarlak olmaması çok büyük sorun.

Dünya düz olsaydı belki bugün biz olamayacaktık, belki de biz yine olacaktık ancak yer üstünde yaşayacağımız zaman buna oranla daha zorlu ve daha kısa olacaktı.

Dünya düzdür diyenler sık sık tartışmalar arasında kendilerini buluyor olmalarına rağmen bu iddialarından asla vazgeçmiyor ve yakında da vazgeçmeyecekler.

Kaynak ve ileri okuma:

https://www.livescience.com/what-if-flat-earth.html

The post Dünya Düz Olsaydı Ne Olurdu? appeared first on Zovovo - En İyi Bilgi Sitesi.



Kaynak: https://www.zovovo.com/dunya-duz-mu-2/

Yorumlar