En İyi Ücretli Ve Ücretsiz VPN Programları – 2019

VPN programları artık internet yaşantısının bir parçası haline geldi. İnsanlar daha fazla VPN programlarına sahip olmak isterken bir takım sorunlarda yaşadıkları için en kaliteli VPN programı, sorgulaması yaparak en hızlı VPN programı indirmek istiyorlar. VPN programları günümüzün gerek bazı erişime engelli internet sitelerine erişmek, gerek ise zaman zaman farklı lokasyonda gösterebilmek için internet kullanıcısı olan kimseler tarafından sık sık kullanılan programlar olarak tercih ediliyor.

VPN programı kullanıcıları istedikleri her türlü internet sitesine Türkiye Cumhuriyeti’nde engelli olsa bile girebilirler ve bunu yaptıklarını kimse bilemeyebilir. Güvenilir VPN programları log yani iz kaydı tutmayan VPN programları olduğu için kullanıcılar kendisini daha güvenli hisseder ve herhangi bir resmi makam veya internet sitesi kişinin o an, o dakika o internet sitesinde gezinmeye başladığını veya girdiğini bilemez. Ancak güvenilir olan VPN programlarının kendilerine göre bazı avantajları olduğu gibi, bazı dezavantajlarının da söz konusu olduğunu unutmamak gerek.

Bazı güvenilir VPN uygulamaları kullanıcılara ücretli ve ücretsiz olarak 2 farklı seçenek sunarken, bazıları ise tam tersi sadece ücretsiz veya sadece ücretli olan seçenekler sunar. Bazı ücretsiz güvenilir VPN programları kullanıcı verilerini başka şirketlere satarak para kazanırken, bazıları ise reklamlar ile program üzerinden kazanç sağlayabilir. En güvenilir VPN programları hangileri 2019 aramasında ilk sırada yer alan herhangi bir VPN aslında yok, ilk birkaç program diğerlerine göre kurumsal ve bölge olarak daha güvenilir bir bölgede oldukları için oldukça güvenilir olabiliyor. Ancak bazıları ise tam tersi güvenilir olmayabiliyor ve kullanıcılarının bilgilerini başkaları ve başka şirketler ile paylaşabiliyorlar.

Güvenilir VPN nasıl anlaşılır?

  • Kullanıcı sözleşmesi olmalıdır
  • Çalışan aktif bir internet sitesinin mutlaka bulunması gereklidir
  • Mutlaka kullanıcı verilerini güvende tutacak olduğunu gösteren SSL sertifikasına sahip olmalıdır
  • Dünyanın herhangi bir log kaydı tutmayı gerektirmeyen bölgelerinden birisinde merkezi olmalıdır (sunucuları farklı ülkelerde olması herhangi bir risk teşkil etmez)
  • 3. parti şirketler ile şirket içerisinde olan verileri paylaşmamalıdır
  • Log kaydı tutmaması gerekmektedir
  • Eğer varsa sitesinde kullanıcı girişlerine ait IP kayıtlarını görünür olarak tutmamalı, aksine bu veriler hemen silinen otomatik bir sistemle geri dönüşü olmayacak şekilde silinmeli
  • Varsa hakkında referans yorumlar bulunmalı
  • Güvenilir olduğunu gösteren ve varsa bazı internet sitelerinde listelediklerini gösteren tanıtımlara sahip olmalı ve ücretsiz olarak bazı ödüller kazanmış olması artı olarak bir avantaj olabilir.

The post En İyi Ücretli Ve Ücretsiz VPN Programları – 2019 appeared first on Zovovo - En İyi Bilgi Sitesi.



Kaynak: https://www.zovovo.com/en-iyi-ucretli-ve-ucretsiz-vpn-programlari-2019/

Yorumlar